Affärsnätverket 1 juni 2017


Den 1 juni hade Affärsnätverket två stycken föreläsare: Steam Hotel och entreprenören Lars Hjort.

steam hotelFörst ut var Steam Hotell där säljaren Karin Karlsson och Carl Lundgren som är en av delägarna berättade om det nya hotellet som öppnar efter sommaren.  Det var mycket intressant att höra tankarna bakom en sådan stor satsning med ett helt nytt hotell i en gammal industribyggnad. Och hur man i första hand säljer en mångfacetterad upplevelse och inte bara en övernattning. ESS Group äger förutom Steam Hotell även bland andra Ystad Saltsjöbad, Falkenbergs Strandbad och lifestylehotellet Bellora i Göteborg. Alla dessa utmärks av starka koncept och så blir det även med Steam Hotell i Västerås. Formeln är starka koncept tillsammans med passion, professionalism och personlig prägel för att skapa lönsamhet och upplevelser för gästerna i världsklass. Vi har höga förväntningar på nya Steam Hotell!

 

Nästa föreläsare var entreprenören Lars Hjort som klev av ABB och startade eget i elkraftbranschen han känner så väl. HjortOch det har också varit en framgångsformel för honom och hans företag – att känna en bransch så väl att man kan leverera unika lösningar som de stora leverantörerna inte är tillräckligt snabba eller hungriga för att ta fram. Man började med att leta fram bästa leverantören av små elmätare inför riksdagens beslut om att elbolagen inte längre fick debitera enligt schablon utan via en mätning per månad. När beslutet kom var man först och hade redan skrivit avtal och kunde snabbt leverera en bra lösning med elmätare till elbolagen. Sedan har man fortsatt att hitta lösningar som ofta ligger steget före.

–       Vi strävar efter att skapa unika lösningar och ligga först – då har vi inga konkurrenter och då är det vi som bestämmer priset. Det gillar man som företagare!

På senare tid har Lars Hjort och hans kompanjon utvecklat elbilsladdarsystemet Park & Charge och elkraftförsörjningssystemet Smart Ring med smarta brytare som vid ett elavbrott automatiskt kan leda strömmen från ett annat håll. Här har man kommit så långt att man ska få leverera piloter till världens största elnätsföretag i Kina. Kina är inte bara en tillverkare och leverantör utan kan även vara en gigantisk marknad om man är först med en unik lösning.

 

Deltagare på sammankomsten:

Marie Björkholm, SeniorProffsen

Birger Jonsson, Kopparkliniken

Anton Olsson, Aros Bygg & Förvaltning

Mats Hirschman, HSB

Per Björkholm, SeniorProffsen/väl valda ord

Marie Forslund, LF Invest

Helena Andersson, BDO

Anders Flink, Mark Södergren & Flink

Lars Hjort, HM Power

Johan Magnusson, JM Inväst

Kristian Hämäläinen, Västerås Marin

Håkan Åberg, Econ konsult

Mats Vestlund, BDO

Kjell Jansson, Aros Fjärrgods