Att bo här


Residens Mälaren är ett livsstilsboende med ägarlägenheter. Lägenheterna håller hög standard, är luftiga med Mälarutsikt och har många praktiska lösningar. Läget är bästa möjliga på Lillåudden, bara ett stenkast från Mälaren. Eventuellt lediga lägenheter är säljs på den öppna marknaden.

Emeritus

Idén till Residens Mälaren kommer ursprungligen från Marie Björkholm. Konceptet har utvecklats och förverkligats av Emeritus Trygghetsboende. Byggare Aros Bygg & Förvaltning. Arkitekt Olov Gynt. Residens Mälaren invigdes hösten 2012.

Ägarlägenheter

Residens Mälarens lägenheter är ingen bostadsrätter eller hyresrätter utan här äger man sin lägenhet precis som man äger en villa eller ett radhus på marken. Husets stomme, tak, fasad, trapphus och gemensamhetsytor ingår i gemensamhetsanläggningen och förvaltas av samfällighetsföreningen.

Ägarlägenheter är en ny upplåtelseform i Sverige – och Residens Mälaren är en av de första fastigheterna i landet med denna upplåtelseform. Med en ägarlägenhet får du

  • lagfart på lägenheten
  • lägenheten kan pantsättas och belånas
  • ta med dig reavinst från tidigare bostad
  • ingen hyra, men du betalar en driftskostnad
  • fritt hyra ut lägenheten

Som ägare och medlem i Residens Mälaren Samfällighetsförening får du tillgång till lobby, bibliotek, gym, spa, simbassäng. Här finns även en reception för service och samordning samt  restaurang, en samlingssal samt övernattningslägenheter. På bottenvåningen hyr entreprenörer inom frisk- och skönhetsvård, service och mat  in sig. Så här kan du beställa bland annat naprapati, fysioterapi, gymträning, massage, fotvård och städning. Eller varför inte en middag från restaurangen?