Affärsnätverket 15 november 2018


Den 15 november gästade Affärsnätverket av Chris Dawson och åklagare Jessica Wenna. Det blev en mycket intressant och spännande kväll!

 

Engelsmannen Chris Dawson kommer närmast från Dubai där han arbetat i familjeföretaget Oryx och Origin Doors & Windows. Origin är den ledande leverantören av aluminiumdörrar och -fönster i Storbritannien, med tillverkning i både England och USA.

Nu har Chris flyttat till Västerås och håller på att etablera företaget i Sverige. Ett samarbete har inletts med Ryds glas i Västerås, och för tillfället levererar man nya fönster till den klassiska restaurangen Di Spagna som fått ny ägare och renoverats ordentligt.

affärsnätverk

Sedan var det dags för kammaråklagare Jessica Wenna. Hon berättade om sin roll som åklagare och hur hon fick ta ansvaret för det mycket uppmärksammade fallet där en kvinna dömdes för mord på sin far och mordförsök på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga och i tingsrätten även fälldes för mord på sin dåvarande äkta man. Jessica berättade om de olika turerna, hur hon ledde förundersökningarna och gruppen som samlade in bevis och hur hon sedan fick föra talan både i tingsrätten och senare också i hovrätten.

Förundersökningsmaterialet var på flera tusen sidor och fallet tog mycket tid och kraft, samtidigt som hon som åklagare även har många andra fall att sköta.

Det var spännande och intressant även för dem som var insatta i fallet och följt dokumentärserien på TV om Arbogamorden.

 

 

Deltagare den 15 nov:

Birger Jonsson

Pia Engman

Per och Marie Björkholm

Chris Dawson

Jessica Wenna

Fredrik Hedin, Ryds glas

Birgitta och Mats Lindblad

Helena Andersson, BDO och Johnny Andersson

Marita Lyckstedt, Adsum

Anders Flink, Mark

Lars och Marie Forslund, HJT

Mats och Elisabeth Elfsberg

Chatarina Claesson, SNAB

Marie Lagerbäck, Swedbank

Ulrika Grönberg, Swedbank