Affärsnätverket 20 mars 2019


Den 20 mars gästade Affärsnätverket av Anders Teljebäck, Västerås stads kommunstyrelseordförande.

I den lilla undersökning vi gjort angående Affärsnätverket Residens Mälaren så fick vi bland annat till svar att Affärsnätverket är trevligt och personligt i ett mindre format. Just så framträdde också kvällens talare Anders Teljebäck.

Anders berättade bland annat om sin uppväxt i Västerås, sitt idrottsintresse och sitt politiska engagemang. Många var också intresserade av utvecklingen i Västerås, inte minst här på Lillåudden. Anders kunde berätta att Betongfabriken i korsningen Kungsängsgatan och Verksgatan snart kommer att försvinna, medan det kommer att ta längre tid med Lantmännens silo…

Anders berättade också om olika hänsynstaganden man måste ta som politiker, det är sällan frågorna är enkla, svarta eller vita. Samtidigt måste besluten tas. Och när man planerar byggnationer och bostäder är tidsperspektivet långt. Ska man förtäta, hur tätt kan man bygga idag och imorgon, vart vill folk bo nu och framöver, hur minska segregationen, hur håller man nere kostnaderna, på både kort och lång sikt, etc.

AFN

Deltagare den 20 mars:

Birger Jonsson, Kopparkliniken

Anton Olsson, Aros Bygg

Pia Engman, Åklagarmyndigheten

Marie Björkholm, SeniorProffsen

Per Björkholm, SeniorProffsen och väl valda ord

Håkan Kadesjö, Kadesjös

Helena Andersson, BDO och Johnny Andersson

Marie Lagerbäck, Swedbank

Olle Andersson, Swedbank

Henrik Haraldsson, VFF

Kai Tamminen, PEAB

Kjell Jansson, Aros Fjärrgods

Charlie Hellberg, CH Scenografi

Lars Hjort, HM Power

Mats Elfsberg

Jörgen Springfeldt