Affärsnätverket 30 nov 2017


Svenska Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand hade lovat att komma till Affärsnätverket den 30 november. Men han fick förhinder då Sverige mot alla odds lyckades kvalificera sig till slutspelet i fotbolls-VM 2018, Håkan närvarade i stället vid lottningen i Moskva. Men vi fick en bra ersättare till Affärsnätverket – Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollsförbundets ordförande!  

afn

Karl-Erik började med att presentera sig som en person vars hjärta klappar för lilla Lindås BK, som är suppleant i styrelsen i Oddevold, och som gammal domare. Och sedan råkar han också vara ordförande i Svenska Fotbollsförbundet. Och medlem i UEFAs exekutiva kommitté…

Karl-Erik menar att svensk fotboll handlar om så mycket mer än Zlatan och svenska herrlandslaget. Han berättade om att det bland annat finns U23-landslag för både damer och herrar, pojk- och flicklandslag, och så här i vintertider spelar även ett futsallandslag. Och så förstås alla serier och cuper som spelas ute i landet.

Karl-Erik är en mycket duktig föreläsare och berättade även om sin domarkarriär där han bland annat dömt 150 allsvenska matcher och 12 st Champions League matcher.  – Jag kan ”domarjävel” på väldigt många språk.

Och han kunde också berätta att det blir en spännande Nations League 2018, och en del om FIFA och hur det gått till där. Beslutet att tilldela VM-slutspelet till Qatar 2022 är ju mycket olyckligt, men blir förmodligen svårt att ändra.

  • Sveriges väg till VM har varit närmast heroisk då vi slagit ut både Holland och Italien. Ett lag som kan göra det kan åstadkomma vad som helst nästa år.

 

Sammankomsten avslutades med en gemensam middag på restaurang Zeyton.

 

Deltagare på sammankomsten:

Birger Jonsson, Kopparkliniken

Anton Olsson, Aros Bygg & Förvaltning

Marie Björkholm, SeniorProffsen

Mats Hirschman, HSB

Per Björkholm, SeniorProffsen/väl valda ord

Helena Andersson, BDO

Johan Lundqvist, HJT

Anders Flink, Mark Södergren & Flink

Lars och Marie Forslund, HJT

Johan Magnusson, JM Inväst

Johan Björklund, Björklunds kafferosteri

Staffan Braw, BRA-AW

Juha Flytström, Målericenter

Ole Svensson, Målericenter

Kjell Jansson, Aros Fjärrgods

Håkan Kadesjö, Kadesjös

Marie Lagerbäck, Swedbank

Ulf Nygren, VFF

Almir Zec, Svensk Direktreklam

Stefan Quist, M&Q