Teaterchefen på besök


Kvällen började med en presentation av Steam Hotels nya satsning Turbine, ett nytt hotell i hotellet. Maja Palmér och hennes kollega visade och berättade om ESS Group och Turbines nya spännande koncept som öppnar i början på december.

Sedan var det dags för teaterchefen Niklas Hjulström. Han har varit chef på teatern i drygt 3 år, innan dess var han på Stadsteatern i Stockholm.

Niklas kommer från Göteborg, gick ut Teaterhögskolan 1990 och började sedan på Angeredsteatern där man bland annat gjorde en slags uppsökande teater som gestaltade verkliga berättelser från människor på plats. Niklas utbildade sig till skådespelare men har i stort sett hela sitt yrkesliv även arbetat som konstnärlig ledare, regissör, musiker och nu också som teaterchef. Som sångare i popduon Cue fick han en monsterhit med ”Burnin”. Han har även medverkat i filmer och TV-serier, nu senast i Vår tid är nu.

                      Niklas berättade också om planerna för Västmanlands teater. I vår blir det en annorlunda teaterkonsert Bellman 2.0. 2018 gjorde man en pjäs om den stora skogsbranden i norra Västmanland 2014, och Niklas vill gärna utveckla det mot något liknande som de gjorde i Angered. Arbetet med att samla berättelser från Norberg om de där varma, rökiga och dramatiska sommardagarna 2014 är redan igång.    

Affärsnätverkets styrgrupp och deltagarna från Västmanlands teater

Deltagare 21 november:

Birger Jonsson, Kopparkliniken

Anton Olsson, Aros Bygg & Förvaltning

Marie Björkholm, SeniorProffsen

Lars Forslund, HJT

Marie Forslund, HJT

Johan Lundkvist, HJt

Pia Engman, Åklagarmyndigheten

Per Björkholm, SeniorProffsen och väl valda ord AB

Magnus Odéen, Frank gruppen

Ulrika Grönberg Swedbank

Marie Lagerkvist, Swedbank

Helena Andersson, BDO

Dorrit Ambjörn, A-Brodyr

Kjell Jansson, Aros Frakt 

Ulf och Kajsa Nygren, VFF

Niklas Hjulström, Västmanlands Teater

Sara-Josefina Holby, Västmanlands Teater