Träff 27 oktober 2016


Från och med årets säsong har stadens ledande fotbollslag VSK Fotboll den tidigare landslagsstjärnan Johan Mjällby som manager. Johan kom till Affärsnätverket den 27 oktober och berättade mycket personligt om sin resa från ungdomstiden till proffstiden i Celtic och nuvarande roll i VSK Fotboll.

Johan Mjällby, affärsnätverket Residens Mälaren

Johan Mjällby på Residens Mälaren

Då Johans pappa var redaktör för Tennistidningen var det tennis som gällde från början, även om Johan spelade fotboll också. Fotbollsklubben hette IK Bele, och Johans årgång var framgångsrika med vinst i bl a S:t Erikscupen, det största man kunde vinna som pojkspelare i Stockholm. Då var han enl uppgift en kvick forward som gjorde mål. Senare hamnade Johan i AIK där han så småningom blev känd som ”kärnkraftverket” Mjällby, en fysisk stark och tuff, defensiv mittfältare med ett stort hjärta för laget. Johan spelade många säsonger i AIK innan han blev värvad till skotska Celtic, där Henke Larsson var den stora stjärnan. Efter några lyckosamma år i Celtic kom sedan skadorna ikapp, Johans knä opererades ett antal gånger. Efter en kort sejour i Spanien tog karriären slut när smärtorna tog över och han inte kunde spela mer.

Johan berättade också om sin roll som i VSK, där han inte bara är tränare utan har ett större ansvar som manager. Och just detta är väl kanske Johans signum, på fotbollsplanen tog han ansvar bl a som lagkapten i svenska landslaget. Och ansvar trivs han med som ledare för VSKs unga lag. Det som kanske saknas i VSK idag är en äldre ledargestalt, en Mjällby ute på planen och inte bara bredvid. Med Mjällby som manager kanske han kan få fram en sådan.

 
Deltog på träffen med Johan Mjällby gjorde:

Birger Jonsson, Kopparkliniken

Anton Olsson, Aros Bygg & Förvaltning

Marie Björkholm, SeniorProffsen

Michael Hedman, EA Gruppen

Kjell Jansson, Aros Fjärrgods

Per Björkholm, SeniorProffsen/väl valda ord

Johan Lundqvist, LF Invest

Kenneth Österberg, HJT

Peter Lundqvist, HJT

Peder Heljeberg, Swetex

Marie Lagerbäck, Swedbank

Claes Hellberg, idrottsprofil

Tommy Schiller, Öbergs färg

Lars Lidgren, BDO